preskoči na sadržaj

Strukovna škola Pula

Login
Webmail

Virtualna šetnja

EU projekt

Katalog knjižnice

Medijska pismenost

 

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 7. 2022.

Ukupno: 66984
Ovaj mjesec: 1403
Ovaj tjedan: 465
Danas: 5
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski dan hrane, Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Betina Boban, 24. 10. 2022.

U Strukovnoj školi Pula tradicionalno smo obilježili Svjetski dan hrane, Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove zemlje uz informativne i edukativne aktivnosti koje su se provodile od 17. do 21. listopada. Nastavnica Mateja Lukac s učenicima 2.d razreda (zanimanje Pekar JMO) izradila je peciva i kiflice, a s učenicima 3.b razreda (zanimanje Tehničar nutricionist) zdravi smoothie i muffine s maslinovim uljem, jabukom, mrkvom, medom, zobenim pahuljicama, raženim i heljdinim brašnom. Cilj aktivnosti bio je upoznavanje s važnošću pravilne prehrane te promicanje i poticanje zdravog načina života.

Nastavnica Elvedina Korda je s učenicima 3.d razreda (zanimanje Tehničar nutricionist - II. grupa) izračunala energetsku i nutritivnu vrijednost napravljenih proizvoda te izradila tablice. Učenici 3.d razreda (I. grupa) su izradili informativne plakate koristeći tablice energetskih i nutritivnih vrijednosti, pod vodstvom nastavnice Elvedine Korda i Ivane KoićOdređena je energetska i nutritivna vrijednost sljedećih proizvoda:

1. Kruščići

2. Kiflice s čokoladom

3. Pileća pašteta (domaća)

4. Smoothie (avokado, chia sjemenke, kurkuma)

Nastavnica Mirna Gruić s učenicima 3.e razreda (zanimanje Pekar JMO i Mesar JMO) izradila je „semafor hrane“ (semafor mesnih i pekarskih proizvoda) s ciljem spoznavanje prednosti prirodnih u odnosu na industrijski proizvedene i prerađene namirnice. Nastavnice Marija Došen i Mateja Lukac su s ciljem osvješćivanja i informiranja učenika svojih razreda (2.b i 3.b - smjer Tehničar nutricionist) o problemu gladi u svijetu organizirale gledanje dokumentarnog filma "Marijini obroci". 

Nastavnica Ana Okmaca Pilepić i knjižničarka Betina Boban pokrenule su akciju donacije I mrvice su kruh za humanitarnu udrugu "Naš San Njihov Osmijeh", u kojoj sudjeluju svi učenici i djelatnici Škole. Učenici 2.b razreda (smjer Tehničar nutricionist) su izradili plakate te pozvali sve zainteresirane da doniraju hranu (a i ostale potrepštine). Također su izradili i kratki video o Svjetskom danu hrane:






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju